Съветникът на украинския президент Олексий Арестович заяви, че очаква активната фаза

...
Съветникът на украинския президент Олексий Арестович заяви, че очаква активната фаза
Коментари Харесай

Украйна очаква активната фаза на руската инвазия да приключи до края на април

Съветникът на украинския президент Олексий Арестович съобщи, че очаква активната фаза на съветската инвазия да завърши до края на април, тъй като съветското нахлуване към този момент е спряло в доста области, оповестява " Ройтерс ".

По негови думи Русия към този момент е изгубила 40% от атакуващите си сили.

Арестович омаловажи и вероятността Русия да стартира нуклеарна война.

Русия единствено един път до този миг е обявявала брой убити и ранени собствен хора - на 2 март, когато бе доказан броя от под 500 души.

Цифрата от 10 000 съветски бойци, убити във войната в Украйна, е " рационална оценка ", съгласно западни анализатори. Обичайно това значи, че още 30-40 000 съветски бойци са ранени или по някакъв различен метод инвалидизирани.

Вчера обаче почитан чиновник в НАТО предизвести, че близо едномесечната война сред Русия и Украйна е напът да влезе в невъзможност.

Той означи, че украинските сили пречат на Русия да реализира прогрес, само че съветският президент Владимир Путин не демонстрира предпочитание да отстъпи.

Неясно остава за НАТО обаче дали Путин има намерение да преследва " максималистка " стратегия за завладяване на цялата или по-голямата част от Украйна. Алиансът уточни, че Русия ясно е разширила набора си от цели през последните дни, в това число посредством удари по обекти в Западна Украйна, която беше останала съвсем незасегната от офанзиви в първите дни на войната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР